Versoteq raportti

3D-tekniikka museoissa


Lataa itsellesi Versoteq:n 26 sivuinen raportti 3D-tekniikan mahdollisuuksista museoissa. Raportissa esitellään pilottiprojektien kautta esiin nousseita käyttökohteita eri 3D-tekniikoille, digitointiin liittyviä haasteita ja esimerkkejä jo toteutetuista projekteista Suomessa.

Lähdimme hankkeen innostamana rohkeasti keskustelemaan suomalaisen museokentän kanssa 3D-tekniikan potentiaalista ja mahdollisista käyttökohteista. Olemme kiteyttäneet tähän raporttiin keskuteluista nousseita ideoita ja toisaalta esittelemme pilottiprojekteista opittua.

Läheskään kaikkea ei voi kirjata ylös ja mahdollisuuksia on olemassa paljon enemmän — vain mielikuvitus on rajana. Me olemme valmiita lähtemään toteuttamaan museoiden villeimpiäkin ideoita. Miltä kuulostaisi vaikka virtuaalilasien ja digilapioiden avulla kävijöille tarjottava arkeologinen kaivauspaikka.

Kaikkeen 3D-skannaus, -visualisointi ja -tulostus ei vielä pysty, mutta onneksi me rakastamme haasteita. Jo nyt pystytään moniin uskomattomiin asioihin, joten ei kannata jäädä odottamaan tulevaisuutta.

Nyt on aika aloittaa virtuaalimuseon toteuttaminen. Museo voi tarjota museoelämyksiä jo tutustumisvaiheessa internetsivuillaan, museokäynnin aikana monin eri tavoin hyödyntäen 3D-tekniikoita ja tarjota vielä museokäynnin jälkeenkin lisää syvyyttä vierailun aikana syntynyttä innostusta ruokkimaan.

Rauno Huttunen

Kirjoita tietosi alle ja paina lähetä linkki, jolloin saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen latauslinkin Versoteq:n raporttiin 3D-tekniikan hyödyntämisestä museoissa.

Kiitos mielenkiinnosta Versoteq raporttiin.